ВАЖНО !!! НЕ СВАЛЯЙТЕ МАСКАТА ПО ВРЕМЕ НА ПЕЙНТБОЛ ИГРА !

 • Кои сме ние?
  Единственият към момента и с най-много участия и успехи през годините професионален пейнтбол отбор в България роди най-добрите клубове и игрища в страната. Ние от X Land първи превърнахме страстта си в професия и продължаваме активно да практикуваме спорта във всеки възможен момент и сме отдадени на него на 100%. Вече над 15 години участваме в сценарийни битки и турнири из цяла България и Европа. Организирали сме множество игри и тиймбилдинг програми с пейнтбол. Поддържаме контакти с най-големите фирми дистрибутори на пейнтбол оборудване и постоянно сме в течение с новите тенденции в спорта.Със сигурност разбираме от това и напълно спокойно може да се доверите на услугите ни. С гордост можем да се похвалим и с изключително близките си отношения с повечето игрища в България. Те не са ни конкуренти, а партньори. Терените за спортен пейнтбол на момчетата от отбора постигнаха много високо ниво и са сред малкото в страната, които не са направени единствено от бизнес мотиви. С голямо удоволствие помогнахме на “Пейнтбол Българи” www.paintballbulgaria.bg и “Big Shot” www.paintballbigshot.com да осъществят мечтите си за собствено игрище и 100% отдаденост към пейнтбола.
  Най-важното за нас е вие да СТАНЕТЕ и ОСТАНЕТЕ фенове на спорта.
 • Най-важното, което трябва да запомните е, да не махате маската по време на игра.
  Пейнтболът е спорт при, който участниците оборудвани с пневматични устройства, наречени маркери, изстрелват желатинови топчета пълни с водоразтворима боя. При съприкосновение с целта, топчетата се пукат и оставят солиден отпечатък. Играч е елиминиран, когато по него или оборудването му има петно от попадение.

  НЕ СТРЕЛЯЙТЕ ПО ИГРАЧ, НА КОЙТО МАСКАТА Е СВАЛЕНА.

  Най-общо пейнтболът се дели на горски (woodball), спийдбол (speedball) и еърбол (airball).
  Горският е подходящ за начинаещи и любители на репликите на истински оръжия и сценарийни игри. Те се провеждат сред природата на естествени терени. Голям плюс са многочислените отбори от по над 15 човека. Разнообразието от сценарии за игрите също е неизчерпаемо: превземане на флаг, кралят на хълма, ВИП, конвой и много други.
  Спийдбол (speedball). Разликата от горския е в терена. Може да се играе в тип градска среда (urban) с изоставени постройки и/или укрития от гуми, варели и т.н. На този терен може да видите както горски пейнболисти така и еърбол състезатели.
  Еърбол (airball). Това е турнирен пейнтбол. Теренът е с размери обикновено 20х40 м. а укритията са надуваеми фигури. Отборите рядко са с повече от по 5 човека. Предпочитан от напреднали играчи, но подходящ и за начинаещи. Изключително динамични и натоварващи игри. Екипировката се различава от тази на горския пейнтбол и са доста по-атрактивни и цветни. Уменията, които ще придобиете на това игрище ще ви свършат страхотна работа и в гората.

 • Горски терен в София, местността Панчарево.
  GPS координати: 42.618834, 23.395848 / от асфалтовия път има 300м черен път до терена.
  Пътя до игрището с кола и малко пеша.
  Филмчето е правено на въпросния терен.
  Горски терен във Велико Търново – местност Арбанаси.

  Airball манията.
  Филмчето е примерно. Игрището за Airball се изгражда по заявка или за турнир на територията на цяла България.
  Reball зала във Велико Търново. Подходяща за професионални тренировки и детски рождени дни.
  Urban терен.
  Филмчето е примерно. Терените се сменят според групата. Обикновено се играе на изоставени военни поделения.
  За София – поделение в с. Боснек.
  За В.Търново – теренът се намира в бившия комбинат Мавриков ул. Ксилифорска 49
  Big Shot зала Пловдив. / вижте клипа
  Най-новата пейнтбол зала на X Land отвори врати в Пловдив. Залата е истински шедьовър. Очаква своите гости за празнуване на детски рожден ден, тиймбилдинг или приятелски срещи.
  Разполагаме с Reball & Big Shot зали и в София и Велико Търново. Те са по класически Airball дизайн и са подходящи за професионални тренировки и детски рождени дни.
  Всички зали разполагат със зона за почерпка.
  Пловдив – Брезовско шосе 145
  София – Студентски град, спортен комплекс Бонсист
  Велико Търново – Ксилифорска 49
 • За празника на НАЙ-важният човек за Вас, имаме предложение. Съобразено с възрастта на децата, се организират игри със съответното оборудване. ВИНАГИ ТОП приоритет за нас е БЕЗОПАСНОСТТА.

  6+ години. Зала.

  Big Shot пейнтбол е 100% безобиден и е най-подходящата разновидност на любимата игра, за деца на 6 и повече години. Провежда се в зала, използват се класически маркери за пейнтбол и със специална приставка се изстрелват Биг Шот топчетата. Те са по-меки и съответно, ударът е значително по-лек. Топчетата не са с боя и не оставят петно при попадение. Играта се характеризира с голяма динамика, много обрати и забавни моменти. Играе се за време и без ограничение на изстреляните топчета. Допуска се по-занижена отговорност на участниците към мерките за безопасност. Все пак са малки деца 🙂
  Стандартно за 1 час игра се правят 10 и повече рундове.
  Любопитен факт е, че имаме клиенти, вече пораснали деца, които предпочитат да играят Биг Шот Пейнтбол, порадни по-развлекателния характер на играта.

  12+ години. Зала.

  Reball Пейнтбол се играе в зала. С пейнтбол маркер се изстрелват гумени топчета. Тази разновидност най-много се доближава до класическата игра. Реално единствената разлика е липсата на петно при попадение. Препоръчва се за по-големи деца и такива, които имат някакъв предишен опит със спорта. Играе се за време и без ограничение на изстреляните топчета.
  Стандартно за 1 час игра се правят около 10 рунда.
  Това е първата крачка към подготовката за истинския пейнтбол.

  14+ години. Външен терен.

  Така желаният момент, в който децата вече може да играят класически пейнтбол с топчета с боя, в гора или на градски терени. Все пак сме помислили за безопасността и сме подсигурили оборудване .50 ти калибър. Обличаме децата в камуфлажни дрехи, прави се подробен инструктаж и ….. битката започва. Стратегия, комуникация, движение, точност, честност, а понякога сълзи и спорове. Емоцията е голяма и никой не обича да губи. Компютърните игри оживяват с добавка много физическа активност.
  Със стандартен пакет с по 200 топчета на участник се правят около 4 игри.

 • Доверете се на професионалистите

  Нашият екип е съставен от професионални пейнтбол играчи. Инвестирали сме в скъпо оборудване за да станат игрите ви по-приятни. Разполагаме с компресор на 300 атмосфери и бутилките, с които ще играете са със сгъстен въздух (много по-добре от въглеродния двуокис използван от повечето други пейнтбол игрища в България). Основен вносител на топчета сме и държим на качеството им. Топчетата са произведени в Европа и са винаги пресни и щадящи природата. Никога не купуваме най-евтините за да “печелим” повече.

  Качество на гарантирано най-добрата цена

  Тъй като сме основен вносител на пейнтбол топчета и екипировка за България, можем да си позволим да предложим на нашите клиенти качествени консумативи и то на гарантирано най-ниска цена – само 7 ст за топче при закупуване на пакет от 500 бр. Винаги играем с пресни топчета от по-висок клас, което допринася за по-голямо удоволствие от играта.

  Ние се грижим за ВАС

  С нас не просто стреляте а играете, спортувате, забавлявате и учите.
  На нашите игри присъства инструктор, който освен, че се грижи за вашата безопасност и комфорт, ще ви даде и ценни тактически съвети за играта ви. При необходимост и според участниците се сменят сценариите и натовареността на игрите. Не можем да си позволим скучаещи.
  Пейнтболът е един от най-безопасните спортове, но въпреки това в цената на услугата има включена и застраховка злополука.

Често задавани въпроси и ЦЕНИ

 • Какво трябва да нося със себе си, когато идвам да играя пейнтбол?

  Необходимо е само да сте с удобни спортни обувки, за препоръчване такива, които обхващат и глезена. Въпреки, че ще получите от нас камуфлажни дрехи, с които да играете, Ви препоръчваме да сте с по-стари дрехи и евентуално още един комплект за преобличане след играта.

 • Може ли да играя със собствена екипировка?

  Можете, но от съображения за сигурност, трябва да бъде проверена от наш технически сътрудник за изрядност. Екипировката трябва да отговаря на всички изисквания и норми за пейнтбол. Замерване от нас с хронограф е също абсолютно задължително. Запазваме си правото да откажем допускането на личната Ви екипировка в игрите.

 • Може ли да си донеса собствени топчета?

  От съображения за сигурност и комфорт на другите играчи, употребата на топчета, не закупени от нас в деня на игрите, не се допускат. Изключения можем да направим в определени случаи, но е необходимо да се свържете с нас поне една седмица по-рано и да предоставите мостра от топчетата, за да бъдат изпитани за годност.

 • Безопасно ли е да се играе пейнтбол?

  Да, да, да, да. Достатъчно е само да се спазват правилата за безопасност и най-лошото, което може да ви се случи е синина от топчето. НО ПОМНЕТЕ – ВИНАГИ НОСЕТЕ МАСКА НА ТЕРЕНА !!!

 • Колко топчета са ми необходими за играта?

  Няма как да Ви отговорим еднозначно. Всичко зависи от това, колко палави са Ви пръстите по спусъка. Средно един играч изстрелва около 400 топчета за деня. Рекордьорите са достигали 2000.

 • Каква е минималната възраст?

  Според терена и оборудването на игрите се допускат участници от 6 години в залите Big Shot, от 12 години в ребол залите и от 13 години могат на всички терени, включително и горски. Изключения се правят само при условие, че родител играе неотлъчно от детето, като двамата ползват само 1 маркер.

 • Колко човека трябва да сме, за да играем?

  На пейнтбол могат да играят и двама човека един срещу друг. От тук нататък всичко зависи от вашите предпочитания, терена на който се играе и т.н. Ако не сте достатъчно бройка според вашите желания, не се притеснявайте. Организираме смесени игри, на които присъстват и други малки или големи компанийки. Щом сме обявили игра, значи ще е интересно. Вие просто елате.

 • Какво става ако завали?

  Ако метеорологичните условия не позволяват да се играе, ще направим всичко възможно да ви предупредим за отлагането на играта. Имайте пред вид, че лек дъжд, студ или кал не ни плашат. Въпросът е дали вас ви плашат. Ако все пак не се състои играта а тя е била платена предварително, ще може да си изберете друга дата, на която да присъствате.

 • Колко ще ми струва?

  След като сами си отговорите на въпрос #5, може да погледнете секцията ЦЕНИ в сайта и сами да си определите бюджета.

 • Стартов пакет
 • 35 лв.
 • София
 • Велико Търново
 • включва
 • маркер, маска, камуфлаж
 • 200 бр. топчета
 • -5% за групи над 30 човека
 • допълнителни топчета
 • 100 бр. – 15 лв.
 • 500 бр. – 50 лв.
 • Избери →
 • VIP пакет
 • 150 лв.
 • София
 • Велико Търново
 • Пловдив
 • включва
 • професионална маска с термално стъкло
 • електронен маркер висок клас
 • електронен хопър висок клас
 • карбонова бутилка 300 бара
 • харнес с 3 пода
 • спортно джърси
 • 1000 бр. топчета
 • само с предварителна заявка
 • Избери →
 • Ребол & Big Shot зала
 • 35 лв.
 • София
 • Велико Търново
 • Пловдив
 • включва
 • 1 час игра
 • неограничен брой топчета
 • маркер, маска, броня
 • Избери →
 • Детски рожден ден
 • Специална цена
 • София
 • Велико Търново
 • Пловдив
 • Обадете ни се за оферта
 • За 6+ години
 • Зали за детски пейнтбол
 • Оборудване според възрастта
 • Зона за почерпка
 • Неограничени топчета
 • Избери →

 

* Цените са за 1 човек при групи от поне 10 участника.

** Ако разполагате със собствено оборудване, от нас ще си купите само топчетата, а ние ще ви напълним и бутилката с въздух